Kamagra betegtájékoztató

Kamagra betegtájékoztató – amit a Kamagra dobozában is megtalálhat – a következő főbb információkat tartalmazza erről a potencianövelő készítményről: Kamagra betegtájékoztató elsőként felhívja a figyelmet arra, hogy gondosan tanulmányozza át a tájékoztató tartalmát, mielőtt elkezdené szedni a gyógyszert. A gyógyszerkészítmény megnevezése: Kamagra 100 mg filmtabletta.

Mit tartalmaz a Kamagra betegtájékoztató?

Kamagra betegtájékoztató ismerteti, hogy a készítmény hatóanyaga a szildenafil-citrát, tablettánként 100 mg szildenafilt tartalmaz (citrát formájában). Kamagra betegtájékoztató kitér arra is, hogy tulajdonképpen mi is a Kamagra: szer az úgynevezett 5. típusú foszfodieszteráz-gátlók gyógyszercsaládjának tagja. Nemi izgalom során a hímvessző ereinek simaizomzatát elernyesztve, a barlangos testbe beáramló vér mennyiségének növelésével segíti elő az erekciót. Kamagra csak szexuális izgalom hatására hat kedvezően a merevedés kialakulására. Ne használjon Kamagrát, ha Önnek nincs merevedési problémája. Kamagra betegtájékoztató nem ajánlja a Kamagra használatát nők számára sem. Kamagra hatása: Kamagra betegtájékoztató ismerteti azt, hogy a Kamagra a férfiak merevedési problémáinak – a köznyelvben gyakran impotenciaként emlegetett állapot – meghatározott eseteinek kezelésére szolgáló gyógyszer. Az erekciós zavarban szenvedő férfiak nem képesek a pénisznek a szexuális aktushoz szükséges mértékű merevedését elérni, illetve azt fenntartani. Kamagra betegtájékoztató részletesen, minden esetet tartalmazva írja le, hogy mikor szigorúan tilos a Kamagra pirula használata. Nem szedjen Kamagrát, amennyiben:

Ön nitrát-származékot vagy nitrogénoxid-donort tartalmazó gyógyszert használ. Ezeket a gyógyszereket gyakran alkalmazzák az angina pectoris (a szívtáji fájdalom) enyhítésére. Kamagra a nem kívánatos módon fokozhatja ezeknek a szereknek a hatását, feltétlenül közölje kezelőorvosával, ha Ön ilyen gyógyszereket használ. Ha nem biztos benne, hogy ilyen gyógyszert szed, akkor kérdezze meg erről a kezelőorvosát, vagy a gyógyszerészét. Önnek volt már agyvérzése, szélütése (agy keringési zavara), szívrohama vagy ha alacsony a vérnyomása. Önnél korábban allergiás reakciót váltott ki a Kamagra hatóanyaga, vagy annak bármelyik vivőanyaga. Kamagra betegtájékoztató alapján: bőrkiütés, viszketés, arc és/vagy nyelvduzzanat; továbbá légszomj. Mindenképpen közölje kezelőorvosával, ha korábban már észlelte a felsorolt tünetek bármelyikét is magán. Önnek ritkán előforduló örökletes szembetegsége van (pl.: retinitis pigmentosa). Kamagra betegtájékoztató elmondja, hogy a készítmény nem adható azoknak a férfiaknak, akik számára a szexuális aktivitás nem ajánlatos (pl. súlyos szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, mint pl. instabil angina vagy súlyos szívelégtelenség). Azok a páciensek sem szedhetik a Kamagrát, akik súlyos májbetegségben szenvednek.

Kamagra betegtájékoztató kitér arra, hogy a tabletta alkalmazásának elkezdése előtt mindenképpen közölje a kezelőorvosával a következőket: Ha Ön sarlósejtes vérszegénységben (vörösvérsejt-rendellenesség), leukémiában (a fehérvérsejtek rosszindulatú daganata), myeloma multiplexben (a csontvelő rákos folyamata) szenved, vagy ha bármilyen, a hímvesszőjét érintő betegsége, vagy alakbeli rendellenessége van. Ezekben a kórfolyamatokban ugyanis különösen körültekintően kell meghatározni a merevedési zavarok kezelésére javasolt gyógyszereket. Ha Ön gyomorfekélyben, vagy vérzékenységben (például haemophiliában) szenved. Ha Ön túlérzékeny a tejcukorrá, mivel a Kamagra – ahogyan ezt a Kamagra betegtájékoztató is feltünteti – minimális mennyiségű tejcukrot is tartalmaz. Kamagra semmiképp sem szedhető együtt más, az erekciós problémák kezelésére szolgáló gyógyszerekkel. Tilos a Kamagrát 18 éves kor alatti személyeknek használniuk. Kamagra alkalmazása előtt közölnie kell kezelőorvosával, ha Ön vese- vagy májbeteg. Az ilyen esetekben orvosa másféle adagolást, vagy kezelést írhat elő Önnek. Kamagra betegtájékoztató leírja, hogy idős betegek kezelésére az első dózis optimális adagját a kezelőorvos egyedileg határozza meg. Kamagra betegtájékoztató kitér a Kamagra szedése közbeni autóvezetésre is: Kamagra szédülést, látászavarokat okozhat, ezért az ilyen mellékhatás érzékelésének időtartama alatt járművet vezetni, illetve bármely más balesetveszélyes tevékenységet folytatni szigorúan tilos. Tisztában kell lenni azzal, hogy milyen hatással van Önre a Kamagra használata, mielőtt a volánhoz ülne, vagy gépet üzemeltetne.

Alkalmazható-e a Kamagra más gyógyszerekkel együtt?

Mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön – a Kamagra tablettán kívül – más gyógyszereket is szed, mivel a Kamagra módosíthatja egyes gyógykészítmények hatásait.

Sürgősségi ellátás esetében mindenképpen és azonnal tájékoztassa a kezelőorvosát, illetve az önt ellátó egészségügyi személyzetet, hogy Ön Kamagrát használt. Kamagra betegtájékoztató beszámol arról, hogy csak abban az esetben szedhet más gyógyszereket a Kamagra alkalmazásának ideje alatt, ha ezt kezelőorvosa kifejezetten megengedte, vagy javasolta.

Hogyan kell használni a Kamagra tablettát?

Kamagra optimális adagját – optimális esetben – a kezelőorvosa határozza meg. Amennyiben ez így történt, akkor soha ne lépje túl az orvos által előírt adagot. Kamagra tablettát nagyjából egy órával a nemi aktus előtt, egészben, kevés vízzel érdemes bevenni. Kamagra betegtájékoztató kitér arra, hogy a gyógyszer hatóanyaga kizárólag szexuális ingerlés esetén segíti elő a pénisz erekcióját. A gyógyszer hatásának kialakulásához szükséges idő személyenként változó, általában fél-egy óra. Előfordulhat – bár nem túl valószínű –, hogy bőséges étkezés alkalmával bevett Kamagra hatása ennél hosszabb idő elteltével jelentkezik csak. Az egyidejűleg fogyasztott alkohol átmenetileg megakadályozhatja a hímvessző merevedését. A gyógyszer hatásának maximális kihasználása érdekében lehetőleg ne fogyasszon nagy mennyiségű alkoholt a Kamagra használata előtt. Az alkoholfogyasztás ugyanis kedvezőtlenül hat a pénisz erekciójára. Kamagra betegtájékoztató kifejti, hogy abban az esetben, ha a Kamagra szedése ellenére sem sikerül megfelelő merevedést elérnie vagy annak időtartama nem elegendő a szexuális aktus befejezéséhez, akkor mindenképpen forduljon a kezelőorvosához.

Mi a teendő, ha sok tablettát vett be?

Kamagra betegtájékoztató ismerteti, hogy egy napon, azaz 24 órán belül 100 mg-nál több Kamagrát nem szabad beszedni. A 100 mg-nál nagyobb mennyiségű Kamagra bevétele nem fokozza a gyógyszer hatását, ám nagy valószínűséggel a mellékhatások számának növekedését és súlyosbodását okozhatja. Kamagra betegtájékoztató ezért felhívja a figyelmet arra, hogy ne vegyen be több tablettát annál, mint amennyit az orvos előírt, illetve amit a Kamagra betegtájékoztató feltüntett. Amennyiben az előírtnál mégis többet használt, akkor forduljon a kezelőorvosához.

Kamagra lehetséges mellékhatásai:

Kamagra betegtájékoztató leírja – hogy mint ahogyan minden más gyógyszer, úgy – a Kamagra tabletta is okozhat mellékhatásokat, ezek azonban többnyire enyhe-, vagy közepes súlyosságúak. A leggyakoribb mellékhatás a fejfájás, és az arc kipirulása; felléphet még: emésztési panasz, szédülés, orrdugulás és látászavar (a színlátás és a fényerősség érzékelésének zavarai, homályos látás). Izomfájdalmak léphetnek fel, ha a tablettát naponta több mint egyszer alkalmazzák. Kamagra betegtájékoztató szerint ritkán hosszantartó és esetleg fájdalmas merevedés fordulhat elő a Kamagra bevételét követően. Ha 4 órán túl tartó erekciót észlel, azonnal értesítse kezelőorvosát. Abban az esetben, ha jelentkeznek a Kamagra betegtájékoztató által felsorolt mellékhatások, és azok kellemetlenné válnak, vagy idővel nem enyhülnek, forduljon a kezelőorvosához. Ha Ön olyan nem kívánatos hatást észlel, amelyet nem említ a Kamagra betegtájékoztató, akkor azt jelezze a kezelőorvosának.

Kamagra használata a klinikai vizsgálatok tükrében

Kamagra betegtájékoztató beszámol arról is, hogy számos – kutatóorvosok által szigorúan ellenőrzött – klinikai vizsgálat is igazolta már, hogy a Kamagra hatása a megfelelő eredménnyel jár. Az egyik ilyen kutatás a Kamagrára adott válaszkészség időtartalmát volt hivatott bizonyítani. E klinikai vizsgálat során 935 merevedési problémában szenvedő betegen figyelték meg, hogy a Kamagra hatása, illetve a placebo szer szedése mennyiben befolyásolja az erekciós zavarukat. A résztvevők egyik fele Kamagrát kapott, míg a betegek másik fele csak placebót. A vizsgálat kimutatta, hogy a Kamagra szedése statisztikailag szignifikáns mértékben javította a merevedést és a képességet a sikeres nemi aktusra, a bevételt követő 25 perctől 24 óráig terjedő időszakban.

Kamagra tárolása

Kamagra betegtájékoztató végül leírja, hogy a Kamagrát a gyermekektől szigorúan elzárva kell tartani. Figyelemmel kell lenni arra is, hogy maximum 30°C-on, az eredeti csomagolásában, és nedvességtől védve kell tárolani a tablettákat. Kamagra betegtájékoztató kitér arra is, hogy a Kamagra dobozán feltüntetett lejárati idő után már semmiképp sem szabad használni ezt a szexuális potencianövelő szert. A lejárati idő – minden esetben – a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.